Als je een perfectionist bent

door | 0 Reacties

Ik ben al aardig wat jaren bezig met persoonlijke ontwikkeling, al zo’n 30 jaar als je het bij elkaar optelt. Een A4-tje is te klein voor de opsomming van opleidingen, cursussen en workshops die ik gevolgd heb. Sommige van een dag of een weekend, maar vaak ook van meerdere jaren.

En soms dacht ik dan, ja dat gaat het worden, daar ga ik mijn beroep van maken, maar ik durfde er nooit echt helemaal voor te gaan.

Mijn baan in het zakenleven opgeven en geen vast inkomen hebben was echt een stap te ver. En elke keer vond ik dat ik eerst meer moest leren, meer moest kunnen en vooral, het beter moest kunnen, voordat ik mijn eigen praktijk kon gaan starten.

Ik heb een kamer in mijn huis waar ik zeker 5 keer het bordje praktijk op de deur geschroefd heb en ook weer van afgehaald heb.

Na al die jaren van werken aan mijzelf een ook van muurtjes afbreken die ik om mezelf had opgebouwd, heb ik eindelijk mijn draai gevonden en durf ik ervoor te gaan.

Blij ben ik met de mensen die in die jaren ben tegengekomen en die me lieten zien dat het niet allemaal perfect hoeft te zijn, maar dat je steeds ook weer verbeteringen kunt aanbrengen en dat je goed bent zoals je bent. Dat je wel moet durven om te beginnen door een kleine eerste stap te zetten.

Vertrouwen hebben in jezelf, je hart te openen en jezelf te durven laten zien – – best lastig voor een perfectionist.

Joke Mulder
WoMan in Balance

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Balans in je leven

7 tips voor het creëren van innerlijke rust door meer ademruimte

Download NU

Recente reacties